Hoofdpagina

Vroegere concerten

Contact

Giusy Caruso (piano)

Zondag 1 maart 2020, 15:00 uurGiusy Caruso is een Italiaanse pianiste die zich ook bezig houdt met artistiek researchwerk. Haar repertoire is veelzijdig: Mozart, Liszt, Ravel, Albeniz, Ginastera, Charpentier – een heerlijke muzikale reis door pianoklanken allerhande. Hij begint bij de grote klassieke composities, scheert langs moderne stukken en eindigt bij improvisaties en eigentijdse muziek zoals de Karnatische kwarttonen uit Zuid-India. Giusy verkent de eindeloze mogelijkheden die de piano haar biedt in een zowel klassiek als experimenteel programma, met ook enkele verrassingen.

Daarnaast is ze postdoctoraal onderzoeker aan het IPEM (Institute of Psychoacoustic and Electronic Music) van de Universiteit Gent, dat zich richt op een futuristische benadering van muziekuitvoeringen om kunst en wetenschap met elkaar te verbinden. Ze woont in Brussel, maar haar concertactiviteiten brachten haar al door heel Europa, Azië, Rusland en Amerika. Naast optredens in radio- en tv-shows bracht ze al tal van wereldpremières. Sommige daarvan waren speciaal opgedragen aan haar. Ze verschenen daarna op cd-opnames bij labels als Tactus, Centaur Records en Da Vinci Classics. Ze kreeg wereldwijde erkenning, vooral voor haar interpretatie van 72 Études Karnatiques, van de Franse componist Jacques Charpentier, dat overigens de kern vormt van haar artistieke researchwerk.

Op YouTube staan diverse opnames van haar optredens.


Programma:

ligt nog niet vast

Graag een seintje (telefonisch of mail) als je het concert wilt bijwonen. Dan weten we ongeveer hoeveel stoelen we moeten klaarzetten.

We vragen een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten. Een bedrag van 10 tot 15 euro lijkt ons redelijk.